Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Početna strana

Santorini: 5 saveta za veći užitak

Plavo-bela bajka, mitsko ostrvo Egejskog mora, davno izgubljena Atlantida... Santorini oduševljava sve koji se prepuste njegovim čarima. Saznajte kako uz 5 malih trikova da učinite vaše druženje sa Santorinijem još lepšim.

Santorini1

Putovanje

Da, Santorini ima aerodrom, ali zanimljivija opcija je da putujete do Atine i odatle putovanje nastaviti feribotom. Zašto? Imaćete šansu da razbistrite misli, udahnete prijatan morski vazduh i uživate u pogledu na brojna ostrva rasuta po horizontu.

Zanimljivo poreklo

Santorini je nekada bio vulkan, i to veoma aktivan. Međutim, pre hiljade godina jedna erupcija je bila toliko katastrofalna da je uništila značajan deo tadašnje grčke civilizacije. Raspitajte se o turističkim obilascima malenih ostrva Palea Kameni i Nea Kameni, nastalim erupcijom vulkana.

Terazija

Obiđite ovo malo ostrvo koje je nekada pripadalo Santoriniju, ali ga je nasilna erupcija vulkana otrgla od njega. Danas na njemu živi svega stotinak ljudi i predstavlja raj u vodama Egejskog mora.

Santorini5

Kultura i kuhinja

Obavezno se prepustite grčkoj kulturi življenja koja je na ostrvima kao Santorini dovedena do hedonističkog vrhunca. Ne propustite degustaciju lokalnih vina, brojne salate i naravno, sve što dolazi iz mora. Raspitajte se na vreme i organizujte vaše putovanje tokom avgusta kada se organizuju Festival gradova vina i festival hrane. Jun je poznat po Santorini džez festivalu a svakog septembra održava se Međunarodni muzički festival.

Zalasci sunca

Odvojite sat vremena svakog dana samo za uživanje u poslednjim zracima sunca. Naročito posmatrani sa zapadne strane ostrva, ovi zalasci ulaze u sve moguće liste najspektakularnijih prizora na svetu. Nije ni čudo što je većina restorana i barova okrenuta moru, kako bi gosti uživali u prelepom pogledu.