Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Početna strana

Počela najezda Srba na Egej

U našim turističkim agencijama uveliko traje prodaja letnjih aranžmana za severni deo Grčke. Popusti su glavni mamac za letovanje na Halkidikiju, a rane uplate donose veliku uštedu. Prodaja aranžmana za Grčku počela je znatno ranije i ide bolje nego prethodnih godina. U nekim mestima, poput Platamona, rasprodati su svi apartmani u junu!

Pefkohori

U turističkim agencijama potvrđuju da su aranžmane za sever Grčke objavili još krajem novembra i da su uporedo sa novogodišnjim paketima izdavali vaučere za letovanje na koje će turisti ići kroz pola godine.

Procenjuje se da se prošlog leta na Egeju i Jonskom moru odmaralo pola miliona srpskih turista. U špicu, granicu prema Grčkoj dnevno je prolazilo po 7.000 vozila sa našim registarskim tablicama. Međutim, radi se samo o glavnoj sezoni. Srpski turisti su tri letnja meseca, pak, produžili na pet, jer ka Egeju krenu sredinom maja i vrate se krajem - septembra. Pretpostavlja se da je ukupan broj srpskih turista (sa šoping, uskršnjim i novogodišnjim turama, post i pred sezonom) u Grčkoj iznosio oko 700.000 turista.

U mnogim agencijama su ponudili i aranžmane za Italiju, Hrvatsku, Bugarsku, Francusku, ali osim interesovanja nisu dobili nijednu uplatu. Što se ranije uplati letovanje u Grčkoj, to je jeftinije. Sve agencije nude popust do 1. februara, većina do kraja februara, a mnoge i do 1. aprila. Popust na hotelski smeštaj u, recimo, "Vivi" iznosi 35 odsto i traje do proleća.

Uprkos tome što u junu u pojedinim mestima nema više mesta, ipak se radi samo o apartmanskom smeštaju na početku i kraju sezone. Činjenica je, međutim, da su najjeftiniji aranžmani rasprodati, jer i sami turistički radnici kažu da u ranom bukingu turista plaća najjeftinije i može da bira...