Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Grčka ostrva Tasos Skala Potamia

Skala Potamia

Ocenite ovu destinaciju (9 glasova, prosek 3.78 od 5)

Skala_Potamia5Skala Potamia je veoma popularno turističko mesto koje se nalazi na 15 kilometara od grada Tasos (Limenas). Prostire se zalivom na severoistočnoj strani ostrva i okružena je spektakularnim lancima šumovite planine, uključujući i planinu Ipsario, najvišu planinu na Tasosu, koja se uzdiže 1204 metra iznad nivoa mora.

Zaliv nudi peščanu plažu od preko dva kilometra, sa nekoliko malih delova gde su stene i šljunak. Glavna odlika Zlatne plaže je čist beli pesak, vrlo fin i savršen za decu, da se igraju i prave dvorce od peska. Plaža je dobila ime zbog boje peska u popodnevnim satima, kada sunce sija jarko na njega, dajući mu zlatnu boju. Zlatna Plaža ponosno nosi dve Plave zastavice. Južna polovina Zlatne plaže se naziva "Chrissi Akti". Šetajući od južnog kraja plaže ka severu, doći ćete u turističko naselje Skala Panagia, koje zauzima brda duž drugog kraja Zlatne plaže, poznatog kao "Chrissi Ammoudia".

Skala Potamia ima mnogo toga da ponudi svojim posetiocima. Veliki izbor restorana, taverni, snack barova, kafića, noćnih klubova i prodavnica suvenira nalazi se duž prelepe obale. Tu su i super marketi, iznajmljivanje automobila, iznajmljivanje motocikala i druge radnje i usluge koje se mogu veoma lako naći. Meštani imaju mnogo godina iskustva u služenju turistima i uvek su vodili računa o svojim gostima. Ono što ćete naći ovde je savršen spoj planina, sunca i mora.

Smeštaj se teško nalazi u toku sezone, što treba da znaju oni koji ne planiraju svoje putovanje unapred. Skala Potamia ima veoma važan strateški položaj za one turiste koji žele da provedu nekoliko dana istražujući drevne ruševine i tradicionalna sela, kao što su Panagija i Teologos. Grad Tasos je udaljen samo oko 15-20 minuta vožnje, a Aliki je oko 10-15 minuta. Putevi su dobri, ali vijugavi u planinskim oblastima, pa budite oprezni zbog oštrih krivina.

Skala_Potamia1
Skala_Potamia10
Skala_Potamia2
Skala_Potamia3
Skala_Potamia4
Skala_Potamia5
Skala_Potamia6
Skala_Potamia7
Skala_Potamia8
Skala_Potamia9
01/10 
start stop bwd fwd

Dodajte Vaš opis i utiske