Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Grčka ostrva Skopelos

Ostrvo Skopelos

Ocenite ovu destinaciju (16 glasova, prosek 3.94 od 5)

Skopelos pripada ostrvskoj grupaciji Sporades ostrva i srednje je po veličini, pored manjeg Skijatosa i većeg Alonisosa. Do Skopelosa se može doći samo hidrogliserom sa Skijatosa ili iz luke Agios Konstantinos. Ostrvo ima dve luke: Glossa i Skopelos grad.SkopelosOvo prelepo ostrvo ima veliki broj nestvarnih plaža, uglavnom šljunkovitih, a ceo ostrvo prekriveno je borovom šumom. Glavni grad je Skopelos, Hora, prepoznatljiv po svojim uskom ulicama koje vode visoko u brdo iznad grada odakle se pruža veličanstven pogled na zaliv i ostrvo Alonisos u daljini. Hora nudi veliki izbor mesta za izlazak, kafea, restorana, taverni.SkopelosNajlepše plaže nalaze se izvan grada, a postoji odlična autobuska veza do njih. Kristalno čisto more i smaragdna boja mora su na ovom ostrvu zaista nešto posebno.

Oblast Egejskog mora oko Skopelosa i Alonisosa proglašena je za na prirodni rezervat, zaštićen zakonom, zbog velikog broja morskih vrsta koji žive baš na ovom mestu, kao što su mediteranska foka. Veliki broj delfina svakodnevno prate turističke brodove koji odlaze u ovaj jedinstveni Marina park.SkopelosNa ostrvu Skopelos u leto 2007. sniman je čuveni mjuzikl Mama Mia, sa Meril Strip i Pirs Brosnanom u glavnoj ulozi. Nakon višenedeljnog boravka na ostrvu, poznati glumci su bili oduševljeni prirodnim lepotama ovog ostrva, čistim morem i ljubaznim domaćinima.
Ovo ostrvo se preporučuje istinskim ljubiteljima pasivnog odmora, jer na Skopelosu vreme kao da je stalo.
SkopelosTOP 5 Plaža
Najlepše plaže udaljene su od glavnog grada ostrva u kojem, inače, odseda najviše turista. Najbliža plaža gradu je Stafilos u čijoj je blizini - skrivena stenama - nudistička plaža Velanio. Položaj najboljih plaža u odnosu na grad Skopelos izgleda ovako:
- Milija je najposećenija i nalazi se 13 kilometara zapadno
- Glisteri (Glysteri) se nalazi četiri kilometra severno
- Hovolo se nalazi 19 kilometara zapadno
- Perivolu je smeštena 27 kilometara severozapadno
- Panormos se nalazi 12 kilometara zapadno

Vaši opisi i utisci  

 
+9 #1 Mia 25-10-2010 23:04
Ja sam bila prošle godine sa drustvom i bilo je lepo, ali imam utisak da je Skopelos vise za porodicna letovanja i parove. Plaze su neverovatno lepe i ciste, kao i more. Mi smo bili u avgustu i bila je velika guzva, kazu da je najbolje ici pocetkom jula ili pocetkom septembra, tada nema mnogo guzve, i idealno je za one koji zele pravi odmor. Mi nismo imali nameru da se bas odmaramo :-), ali u svakom slucaju je bilo lepo, jer je ostrvo prelepo.
Citiraj