Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Grčka ostrva Santorini Fira

Fira

Ocenite ovu destinaciju (1 glas, prosek 4.00 od 5)

Fira5Fira je glavni grad ostrva i najvažnije mesto na Santoriniju. Početkom 19. veka glavni grad ostrva je premešten iz Pirgosa u Firu. Nakon zemljotresa iz 1956. godine, deo grada je uništen, a samo mali broj zgrada iz 18. veka je sačuvan.

Fira je smeštena na obodu impresivne litice visoke 260 metara i pruža predivan pogled na potopljeni vulkan. Mesto je izgrađeno od mnogih kuća obojenih u belo koje se nalaze u stepenastim ulicama, koje zajedno sa crkvama sa plavim kupolama i osunčanim verandama čine celo mesto nestvarno i neobično lepim. Plateia Theotokopoulou (Trg Teotokopulu) je glavni trg u Firi i uvek je ispunjem ljudima. U malim ulicama u toku sezone su uvek gužve i ispunjene su svim vrstama prodavnica, suvenirnica, kafića, restorana, barova i noćnih klubova.

Magistralni put „25. mart“ preseca trg i prepun je turističkih agencija. Autobuske i taksi stanice se nalaze na početku puta. Erithrou Stavrou, koji se nalazi jedan blok zapadno od puta, je glavna komercijalna saobraćajnica. A jedan blok zapadno od puta, grebenom se pruža Ipapantis i nudi zapanjujući panoramski pogled.

Fira1
Fira10
Fira2
Fira3
Fira4
Fira5
Fira6
Fira7
Fira8
Fira9
01/10 
start stop bwd fwd

Vaši opisi i utisci  

 
+4 #1 ivan todorovic 12-03-2011 19:49
plaze ste totalno propustili
Citiraj