Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Kontinentalni deo Olimpijska regija - Pieria Platamon

Platamon

Ocenite ovu destinaciju (11 glasova, prosek 3.27 od 5)

Platamon2Platamon (takođe se izgovara kao Platamonas) je turističko naselje na jugu Pierie, u bilizini čuvene planine Olimp i ima oko 1.500 stanovnika. Udaljen je 54 km od grada Larise i 38  km od grada Katerini, sa kojima je povezan autobuskim i voznim linijama.

Prema predanju ime potiče ili od platan drveća koje se nalazi u okolini grada ili od široke peščane plaže. Zaštitni znak ovog mesta je prelepi venecijanski dvorac.

Platamon se smatra jednom od najznačajnijih turističkih destinacija u ovoj oblasti. Grad je dom brojnim restoranima, kafeterijama, hotelima i kamp odmaralištima. Sa svojim mirnim i opuštenim ambijentom, bujnom vegetacijom, panoramskim pogledima, čuvenim platamonskim zamkom i tradicionalnim naseljem Palios Panteleimonas u ovoj oblasti, Platamon je idealna destinacija za kratke posete i odmor od grada. Tokom letnjeg perioda, zbog velikog broja posetilaca i turista, mesto udomi i do 120.000 ljudi. Veliki broj turista dolazi iz istočnih zemalja, kao i iz lokalnih grčkih gradova.

Platamon1
Platamon2
Platamon3
Platamon4
Platamon5
Platamon6
1/6 
start stop bwd fwd

Dodajte Vaš opis i utiske