Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Informacije za turiste Noćni život

Noćni život

Grčka je poznata po noćnom životu. Zabava uglavnom ne počinje pre 22 ili 23 časa i završava se sa prvim jutarnjim sunčevim zracima ili čak kasnije. Grci su ljubitelji žurki, obožavaju muziku, piće i zabavu sa mnogo prijatelja.
athens_nightlifeBarovi i kafići:
Barovi i kafići ostaju otvoreni do kasno u noć i pružaju sve vrste muzike, od grčke i internacionalnog popa, do transa, alternativnog roka, džeza, latino muzike itd. Kafići su na svakom uglu, u svakoj ulici. Grčki barovi su posebno puni vikendima i nude predivan ambijent i ima ih svih vrsta, od „fensi“ barova do veoma romantičnih.
U Grčkoj svako može pronaći bar ili kafić koji će mu odgovarati po svim kriterijumima i odlično se provesti.

greece_nightlife1Noćni klubovi:
Noćni klubovi se mogu pronaći svuda i uglavnom ostaju otvoreni do 6 ili 7 ujutro. Oni takođe nude širok spektar muzičkih pravaca, a neki od njih, posebno u Atini, redovno ugošćuju poznate DJ – eve iz celog sveta. Posebna briga vodi se o uređenju enterijera i svaki klub pruža jedinstvenu atmosferu. Alkohola uglavnom ima u izobilju i žeđ za zabavom i žurkama obuzima sve.Nightlife1
Na mnogo mesta svira se i pušta tradicionalna grčka muzika; to su mesta na kojima se okuplja mnogo Grka koji uživaju u pravim grčkim noćima, hrani, piću, i uglavnom plešu tradicionalne grčke igre uz zvuke čuvenog buzukija. Svi se smeju, igraju, pevaju i bacaju cveće: to je veoma zabavan i jedinstven doživljaj za sve turiste.

greece-night-lifeNeka grčka ostrva, kao što su Ios, Santorini, Paros, Mikonos ili Zakintos, se tokom leta transformišu u „ostrva zabave“. Ulice su prepune barova i klubova koji rade do zore i nude najbolji provod. Noćni život je toliko intenzivan na ovim ostrvima da se poistovećuju sa ogromnim noćnim klubovima – jednostavno celo ostrvo je jedna velika žurka, i to privlači mnogobrojne turiste.