Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Grčka ostrva Lefkada

Ostrvo Lefkada

Ocenite ovu destinaciju (12 glasova, prosek 4.25 od 5)

Ostrvo Lefkada se nalazi na zapadnoj strani Grčke. Spada u grupu Jonskih ostrva. Od kopna je odvojeno uzanim moreuzom, širokim oko 2 km, danas povezan drumskim mostom. Severno od Lefkade nalazi se Krf, a južno Kefalonija i Itaka. Od Atine je udaljena 400 km.lefkada

Ostrvo Lefkada predstavlja jedinstveni dragulj Grčke, koje Vas svojim prirodnim lepotama, predivnim plažama, bisernom bojom mora i bujnom vegetacijom ostavlja bez daha. Lefkada je planinsko ostrvo, prekriveno gustom vegetacijom na istočnoj i južnoj strani ostrva. Samo ostrvo poseduje opuštajuću i romantičnu atmosferu.

Glavni grad ostrva je Lefkada. Grad Lefkada se nalazi na krajnjem severoistoku ostrva, na mestu gde se ostrvo nalazi na najmanjem rastojanju od kopna. Iza grada uzdižu se planine, većim delom gole i obešumljene.

Lefkada2

U poslednjih nekoliko godina ostrvo se veoma razvilo. Na ostrvu se nalazi veliki broj taverni, restorana, kafea, barova i hotela. Ostrvo nudi dobar provod i noćni život u diskotekama i barovima. Turisti mogu obići celo ostrvo autobusima, koji dosta dobro funkcionišu, ili kolima. Sportovi na vodi su zastupljeni na plažama. Lokalni festivali su veoma šaroliki i interesantni. Na ostrvu se prave proslave posle berbe vina, maslina, voća, meda.

lefkada1

Nidri je turističko mesto smešteno na jugoistoku Lefkade u prirodnoj luci, okruženo bujnim zelenilom. Nasuprot njemu se nalaze ostrva, Skorpios, Skorpidi, Maduri, Sparti i nešto dalje Meganisi. To je danas simpatičan gradić koji ustvari čini jedna ulica sa puno prodavnica, kafića uz obalu sa veoma lepim restoranima sa pogledom na marinu.

Dodajte Vaš opis i utiske