Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Grčka ostrva Krit Retimno

Retimno

retimno3Grad Retimno je glavni grad pokrajine Retimna i izgrađen je na severnoj obali Krita, uz Kritsko more, i ima oko 23.000 stanovnika. Prirodna lepota i tradicionalni karakter čine Retimno atraktivnom destinacijom za nezaboravan odmor, i ovaj grad privlači mnogo posetilaca svake godine.

U Retimnu postoje mnoge istorijske i kulturne znamenitosti koje vredi obići. Stari grad je monumentalni muzej. U poslednjih 25 godina, Retimno je doživeo značajan privredni i kulturni rast, razvojem turizma i ulaganjem u kulturu.

To je jedan od najbolje očuvanih starih gradova na Kritu. Retimno i dalje zadržava svoj stari aristokratski izgled, sa zgradama iz 16. veka, kapijama, kamenim stepeništima, vizantijskim i grčko - rimskih ostacima, malim mletačkim lukama i uskim ulicama. Venecijanska Loža je danas dom Kancelarije za informisanje Ministarstva kulture. Veliki opštinski vrtovi su idealni za one u potrazi za hladom i mirom. Tokom cele godine različite aktivnosti koje se organizuju privlače mnoštvo ljudi. Festival vina se održava svake godine početkom jula. Drugi festival se održava od 7. do 8. novembra, u znak sećanja na uništenje Arkadi manastira.
U gradu postoji i Venecijanski zamak, koji je jedan od najvećih i najočuvanijih dvoraca na Kritu. Tu su i „Velika kapija“ (luka Guera), trg Rimondi...

retimno1
retimno10
retimno2
retimno3
retimno4
retimno5
retimno6
retimno7
retimno8
retimno9
01/10 
start stop bwd fwd

Dodajte Vaš opis i utiske