Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Grčka ostrva Krit Hersonisos

Hersonisos

Ocenite ovu destinaciju (4 glasova, prosek 4.25 od 5)

hersonisos7Hersonisos se nalazi 26 kilometara istočno od Herakliona, između Anisarasa i Stalide. Hersonisos je u samo nekoliko decenija izrastao u najveće turističko naselje na Kritu.
Hersonisos ima oko 3.000 stalnih stanovnika, ali taj broj raste eksponencijalno svakog leta, uz hiljade sezonskih radnika u turizmu i naravno stotine hiljada turista koji dolaze u Hersonisos na odmor.

Zvanično ime Hersonisosa je Limenas Hersonisou ("Luka Hersonisos"), jer je to nekada bila luka mesta Αno Hersonisos ("Gornji Hersonisos"), sada poznatog kao Stari Hersonisos.

 

Ako neko pokuša da vam proda aranžman za odmor u Hersonisosu govoreći vam da je mali, slikoviti kritski grad, ne verujte im. Hersonisos znači zabavu i masovni turizam, lepe plaže ali sa velikim gužvama. To je moderan grad sa desetinama prodavnica turističkih proizvoda, odeće i nakita, restorani nude sve vrste hrane, a tu su i kafići, barovi i noćni klubovi za svačiji ukus. Hersonisos je sinonim i za kongresni turizam u velikim luksuznim hotelima. Tu je i jedini golf teren na Kritu, i mnogo turista svih uzrasta koji se uglavnom zabavljaju u hotelskim kompleksima i retko izdvajaju vreme da se upoznaju sa lepim znamenitostima Krita. To je šteta, jer Hersonisos je idealno postavljen za laka putovanja preko celog ostrva, bilo iznajmljenim autom ili autobusom.

Ljudi koji putuju sa decom će naći mnogo zabave za svoje najmlađe, vodeći ih u dva vodena parka, u posetu Hersonisos akvarijumu ili gigantskom kritskom akvarijumu u Gurnesu, putovanjem na "Happy“ vozu, ili dopuštajući im da uživaju u igraonicama koje nude mnogi restorani.

Takođe, 1-2 kilometra južno su tradicionalna sela Koutouloufari, Piskopiano i Ano Hersonissos, za one koji bi radije negde gde je tiše, i gde neće propustiti sve lepote koje primorje Hersonisosa ima da ponudi.

hersonisos1
hersonisos2
hersonisos3
hersonisos4
hersonisos5
hersonisos6
hersonisos7
hersonisos8
hersonisos9
1/9 
start stop bwd fwd

Dodajte Vaš opis i utiske