Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Grčka ostrva Krit Elunda

Elunda

Ocenite ovu destinaciju (1 glas, prosek 4.00 od 5)

elunda3Elunda se nalazi u istočnom Kritu, severno od Agios Nikolaosa i južno od letovališta Plaka. Elunda je nekada bilo slikovito ribarsko selo u lepom Mirabelo zalivu. Stanovnici su živeli od poljoprivrede, ribarstva i rudarstva. U brdima oko Elunde je pronađen mineral jedinstven u Grčkoj, "akonopetra“.

Otkrivanjem komercijalnog turizma, Elunda se razvija u odmaralište poznato po svojim prekrasnim pejzažima i luksuznim hotelima, koji se još uvek grade na tom području. Mnogi tvrde da je to mesto sa najviše hotela sa pet zvezdica u Grčkoj.

 

Bivši premijer Grčke, Andreas Papandreu, je posebno voleo ovo mesto i ovde je dolazio na odmor najmanje jednom godišnje. Tu je dovodio i bivšeg francuskog predsednika Miterana i libijskog lidera Gadafija, a Elunda je takođe omiljeno odmaralište i Kostasa Simitisa, još skorijeg grčkog premijera.
Osim političara, često Elunda ugošćuje i arapske prinčeve sa svojim velikim porodicama, filmske i muzičke zvezde, ruske tajkune i druge poznate ličnosti iz celog sveta. To je takođe deo magije ovog mesta, jer mnogi ljudi sanjaju da šire svoje peškire na plažama Elunde, gde su mnoge poznate ličnosti dolazile na plivanje.

Elunda je idealno mesto za ljude koji žele odmor u mestu u kojem nema previše gužve, ali koje nije ni previše izolovano.
U Elundi ćete naći male, lepe plaže, možete posetiti ostrvo Spinalonga, šetati duž poluostrva Kolokitha (reč znači "tikve" ili "bundeve"), i istražiti mnogo malih sela daleko od mora, koja nude prozor u prošla vremena.
Elounda nije za one koji traže buran noćni život, niti za one koji više vole izolovane plaža na jugu Krita. Možda mislite da je, sa toliko luksuznih hotela, Elunda je najskuplje mesto na Kritu za odmor. To je razumna pretpostavka, ali nije istina. Cene u Elundi su poput onih na ostatku Krita. Naravno, ne u luksuznim hotelima, već u manjim hotelima, apartmanima za izdavanje, restoranima i kafićima.

elunda1
elunda2
elunda3
elunda4
elunda5
elunda6
elunda7
elunda8
1/8 
start stop bwd fwd

Dodajte Vaš opis i utiske