Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Grčka ostrva Krit Agios Nikolaos

Agios Nikolaos

Ocenite ovu destinaciju (8 glasova, prosek 3.25 od 5)

agios_nikolaos2Agios Nikolaos se nalazi 65 kilometara istočno od Herakliona. Ovo mesto dominira lepim Merabelo zalivom, na severoistočnoj obali Lasiti Prefekture, na istočnom Kritu. Agios Nikolaos ima oko 10.000 stanovnika. Iako mali, to je drugi po veličini grad u prefekturi Lasiti, najistočnijoj prefekturi Krita.

Agios Nikolaos je jedan od prvih gradova na Kritu koji je osetio efekte turističkog razvoja, a čuveno jezero Agios Nikolaos, oko kojeg je izgrađen centar grada, nastavlja da impresionira posetioce. Agios Nikolaos se nalazi na najvećem prirodnom zalivu na Kritu, Mirabelo ili Merabelo zalivu, poznatom po predivnom pogledu (Mira Bella) na more iz grada.

 

Istoriju Agios Nikolaosa obeležava luka u Amoudi oblasti, koja je još uvek trgovačka luka grada. U mletačkom periodu, ova luka je imala kapacitet od 25 galija, što je prilično značajan broj za to vreme, i služila je za potrebe istoka Krita. Danas, možete putovati odavde u Pirej ili na razna ostrva.
Dva otočića Agio Pantes (svi sveti), koji su bili prirodni lukobrani luke, su sada sklonište za nekoliko divljih kritskih koza (agrimia), retke vrste koja je u opasnosti od izumiranja.

Agios Nikolaos je idealan za sve, stare i mlade, samce, parove i porodice, istraživače i one koji bi rado proveli svoj odmor na plažama Agios Nikolaosa i drugim mestima u blizini, kao što su Elunda na severu ili Amoudara i Istron na jugu.
Turistički razvoj skoro nestaje daleko od obale, sa izuzetkom Kritsa, sela čija tradicionalna atmosfera privlači veliki broj posetilaca.
To znači da, za ljude koji dolaze u Agios Nikolaos i žele da istraže ne - turističke oblasti istočnog  Krita, postoje mnoge mogućnosti da to i urade, bilo iznajmljenom vozilom ili u organizovanim ekskurzijama.
Svaki posetilac treba imati u vidu da je Agios Nikolaos mali grad. Ako vam se ne dopada činjenica da ćete doći i videti sve što se može videti veoma brzo, izbegavajte planiranje dugoročnog boravak ovde.
Takođe treba da izbegavate Agios Nikolaos ako tražite buran noćni život kakav je, na primer, u Hersonisosu. Postoji noćni život i u Agios Nikolaosu, i svakako ćete imati dobar provod tu, ali nećete imati neograničene opcije kao u ostalim naseljima.

agios_nikolaos0
agios_nikolaos1
agios_nikolaos2
agios_nikolaos3
agios_nikolaos4
agios_nikolaos5
agios_nikolaos6
agios_nikolaos7
agios_nikolaos8
1/9 
start stop bwd fwd

Dodajte Vaš opis i utiske