Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Grčka ostrva Krf Grad Krf

Grad Krf

Ocenite ovu destinaciju (5 glasova, prosek 3.60 od 5)

Grad_Krf5Glavni grad Krf je jedan od najinteresantnijih gradova u Grčkoj, zbog velikog uticaja Mlečana, koji su vekovima držali ovo ostrvo. Kao i druga jonska ostrva, Krf nikada nije bio okupiran od strane Turske, što mu daje veoma različit karakter od ostatka Grčke. Ali, grad Krf je bio pod drugim uticajima, uključujući britanski, normanski, francuski, kao i rimski, čije antičke građevine još uvek postoje u nekoliko arheoloških nalazišta.

Grad Krf ima oko 30.000 stanovnika i prilično je kosmopolitski u odnosu na druge grčke ostrvske gradove. To je zanimljiv spoj starih taverni, novih kafića, diskoteka, klubova i prodavnica svih vrsta, plus neverovatni stari grad koji se nalazi u zaštićenom prostoru između dve tvrđave. Teatar San Đakomo, konstruisan u potpunosti od kamena u stilu italijanske renesanse, čiji su prvi temelji postavljeni 1663. godine, je samo jedan primer od mnogih istorijskih građevina koje čine šetnju ulicama ovog grada zanimljivom.

Grad zaista liči na italijanski, iako su prisutni i drugi uticaji, što se vidi na zgradi Liston. To je zgrada koja okružuje trg Spianada, izgrađen od strane Francuske, u kojoj se nalaze neki od najboljih kafića i restorana na Krfu. Na samom trgu ljudi se vikendom takmiče u kriketu, i to je jedino mesto u Grčkoj gde se igra ovaj sport. Na južnoj strani Spianade je palata Svetog Mihaila i Đorđa, koju su sagradili Englezi 1824. godine i koristili je kao zvaničnu rezidenciju visokog komesara, sedište Jonskog Senata i sedište Reda Svetog Mihaila i Svetog Đorđa, stvorenog u cilju dodele medalja za stanovnike Malte i Jonskih ostrva, koji su obavljli važnu funkciju za Veliku Britaniju. Postoji nekoliko zanimljivih muzeja u gradu i dva glavna utvrđenja, kao i bezbroj malih trgova i fontana. Sam grad je bio izgrađen tako da se može odbraniti. Zgrada u Starom gradu i dalje je netaknuta i lutanja kroz uske ulice su kao lekcija iz istorije i arhitekture. Iako su neke zgrade uništene u nemačkom bombardovanju tokom Drugog svetskog rata, grad Krf sadrži veliki broj objekata koji su preživeli vekovima.

Plaže na Krfu se smatraju jednima od najlepših na svetu i svi su nagrađene UNESCO-vim plavim zastavama, međunarodnim znakom za čiste plaže.

Grad_Krf1
Grad_Krf10
Grad_Krf2
Grad_Krf3
Grad_Krf4
Grad_Krf5
Grad_Krf6
Grad_Krf7
Grad_Krf8
Grad_Krf9
01/10 
start stop bwd fwd

Dodajte Vaš opis i utiske