Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Kontinentalni deo Korint Lutraki

Lutraki

Ocenite ovu destinaciju (9 glasova, prosek 4.22 od 5)

Lutraki je primorski grad koji se nalazi 4 km severoistočno od Korinta i 80 km od Atine, sa kojima je povezan autobuskim linijama i železnicom. To je uglavnom turističko mesto, i u Grčkoj je poznato i po prirodnoj mineralnoj vodi, koja je jedna od najprodavanijih i najpopularnijih flaširanih voda u Grčkoj, koja je uz dobre klimatske uslove od Lutrakija načinila i poznati zdravstveno - rekreativni centar. Nalazi se u podnožju planine Gerania i ima tu privilegiju da se nalazi na na strateški bitnoj geografskoj poziciji (za transport, komercijalni je centar, tačka je koja povezuje Atinu i Peloponez...).Lutraki3Uz predivnu planinu koja dominira okruženjem, zajedno sa kristalno čistim morem i lepim šljunkovito – peskovitim plažama, Lutraki osvaja sve posetioce.

U okolini Lutrakija Postoji dosta interesantnih lokacija – posebno arheoloških – koje zaista vredi posetiti. Posebno je poznato i značajno „Svetilište boginje Here“. Tu je i Plavo jezero, zatim čuveni svetionik, obilazak Alkinoidskih ostrva i drugih manjih mesta sa predivnim plažama, kao što su Skaloma, Milokopi, Strava, Sterna... Organizuju se i mnoga živopisna krstarenja Korintskim kanalom.Lutraki5

I planina nudi razne vidove zabave, romantične šetnje, kao i posete istorijskim manastirima i crkvama. Ako posetite manastir Osios Patapios, pruža Vam se prilika da uživate u pogledu na celu oblast, od kojeg zastaje dah.Lutraki4Još jedna od „znamenitosti“ lutrakija je i čuveni kazino koji se nalazi u ovom gradu. To je jedan od najstarijih i najvećih kazina u Evropi, i samo on privlači mnogobrojne bogate turiste iz celog sveta. Tu je i mnoštvo hotela, spa centara, banaka, restorana...Lutraki2Lutraki nije mnogo popularan kod srpskih turista, ali je svakako mesto koje ima šta da ponudi i koje definitivno vredi posetiti.

Vaši opisi i utisci  

 
+4 #1 Aleksandar Cinic 13-10-2012 17:23
Kakva je ponuda hotela sa 3 zvezdice? Moze nesto vise o smestaju!? Ozbiljno cu razmisliti da ovde letujem sledece godine! Mesto je prelepo!
Citiraj