Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Grčka ostrva Kefalonija

Ostrvo Kefalonija

Ocenite ovu destinaciju (12 glasova, prosek 4.00 od 5)

Kefalonija je najveće ostrvo Jonskog mora, smešteno južno od Lefkade i Itake i severno od Zakintosa. Pretežno je planinsko i sastoji se iz dva povezana dela, istočnog, koji je okrenut kopnu i ima prelepe peskovite plaže sa postepenim ulaskom u more i zapadnog, čije se obale strmoglavo spuštaju u more.
Najverovatnije je dobilo ime po grčkoj reci "kefalos", što znači glava, jer je oduvek bilo glavno u regiji.Kefalonia8

Kefalonija je puna prirodnih bogatstava koje ovom ostrvu daju posebnu draž. Na vrhu ostrva nalazi se tzv. "crna šuma", raritet Grčke i Evrope, stanište kefalonijskog bora, koji se do skora mogao naći samo na ovom ostrvu. Sastav stena je krečnjački, pa je erozija u tlu napravila brojne pećine i pukotine. Obala je prepuna zaliva i rtova.

Kefalonia1Ukratko, to je ostrvo čudesnih pejzaža, predivnih plaža, simpatičnih mesta, ljubaznih domaćina, ostrvo mira i spokoja, koje će vas uvek iznova pozivati da ga posetite.
Glavno i najveće mesto ostrva i cele prefekture je grad Argostoli.

Kefalonia7Skala je atraktivno malo mesto koje se nalazi na istočnoj strani ostva. Gradić je sagrađen posle zemljotresa 1953. godine. Nekada selo Skala, nalazilo se na padinama obližnjeg brda, a danas se nalazi na obali mora. Ovaj gradić brojne turiste privlači svojim peskovitim plažama i brojnim pećinama koje se nalaze uz more.

Dodajte Vaš opis i utiske