Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Grčka ostrva Ios

Ostrvo Ios

Ocenite ovu destinaciju (10 glasova, prosek 3.90 od 5)

Ios je jedno od ostrva u grupi Kiklada u Grčkoj. Ovde žurke traju 24 časa dnevno, danju po plažama i kampovima, a noću po ulicama, kafeima i klubovima Hore. Kada neko baš hoće da se od svega dobro odmori jednostavno ode kući ili na neko drugo ostrvo.

Ios3Površina ostrva je 108 km2, dužina je oko 17 km, a širina 7.5 km. Ostrvo uživa u mediteranskoj klimi. Najtopliji dani su tokom jula i avgusta, a temperatura ide do 28 °C. Tokom dana duva severoistočni vetar Meltemi..
Kada brod počne da uplovljava u duboki zaliv Omiros, prvo što se vidi je crkva Sv. Irene koja već vekovima dočekuje putnike namernike. Tu je i prelepo naselje Hora na vrhu brda iznad luke. Stiče se utisak da je to mirno i pitomo ostrvo Kiklada, ali Ios je sve sem toga
.

Na ovo ostrvo dolaze mladi ljudi iz svih krajeva Evrope i sveta. Treba spomenuti da se na Iosu nalazi Homerov grob do kojeg se dolzi rentakarom, bajkom ili organizovanim ekskurzijama. Plaže na Iosu spadaju među najlepše na Mediteranu.

Ios8
Ali ostrvo Ios ima još puno toga da ponudi
Kiklade su grupacija sa belim kućama i plavim prozorima, kao sa razglednica. Ios je dakle centralno pozicioniran u ovom arhipelagu, a kako je ostrvo za mlade tako su cene hoteslkog i van hotelskog smeštaja jako povoljne i pristupačne. Ovu prednost Iosa možete iskoristiti i osetiti punu draž grčkih ostrva dugo nepristupačnih našim turistima zbog izuzetno visokih cena.

Ios7
Na samom Iosu interesantna za posetu je plaža Manganari, na kojoj je sniman film Veliko Plavetnilo Luka Besona. Ios ima još pregršt prelepih plaža, odličnih taverni, prodavnica i sportskih aktivnosti, od jedrenja na vodi do košarkaških terena. Kako dobar provod na Iosu zapravo nikada ne prestaje tako ćete uvek imati priliku da u selu Hori, na vrh brda sa pogledom na more, uživate u dobroj muzici i karnevalskoj atmosferi.

Vaši opisi i utisci  

 
0 #1 Gordana 16-10-2011 10:19
:roll:
Citiraj