Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Kontinentalni deo Halkidiki - Sitonija Sarti

Sarti

Ocenite ovu destinaciju (12 glasova, prosek 3.92 od 5)

1Sarti je jedna od najpoželjnijih destinacija na Sitoniji. To je malo ribarsko mesto, i nalazi se između Vurvurua i Sikie, na oko 140 km od Soluna i 130 km od solunskog aerodroma. Ima oko 900 stanovnika, ali tokom leta privlači hiljade turista iz celog sveta.

Dok se približavate Sartiju imate predivan pogled na mesto. Vidi se ogromna plaža sa kristalno čistim morem i impresivne zelene planine koje okružuju grad. Mesto je puno uličica sa smeštajnim objektima, suvenirnicama, tradicionalnim tavernama, supermarketima i mnoštvom turista. Pored hotela i vila, u Sartiju i okolini ima mnogo i kamp naselja, sa obezbeđenim pratećim objektima. Na šetalištu uz obalu možete sedeti u tavernama uz predivan pogled na more, na Svetu Goru, a kada je vedro možete videti neke od čuvenih manastira.

U Sartiju vredi posetiti i manastir Ksiropotamos, gde su neke od izbegličkih porodica kada si se doselile 1922. iz Male Azije provele čak dve godine. Ako se zateknete na Sartiju na "Dekapentavgousto" (15. avgust), imaćete priliku da prisustvujete tradicionalnom vašaru koji se organizuje u čast Device Marije.

Noćni život je solidno razvijen. U mestu postoji dosta klubova i barova, a u blizini su poznati beach barovi koji Vam uz pića i zabavu pružaju i predivan pogled na Svetu Goru uz izlazak sunca.

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

Vaši opisi i utisci  

 
+2 #1 VoiceOver 26-07-2011 22:19
Pozdrav svima! Bio sam ove godine u Sartiju i mogu vam reći da sam oduševljen. E sad, moje oduševljenje je verovatno više prouzrokovano okolnim plažama (išao sam svojim autom) nego samim mestom. U okolini od 15km na koju god stranu da krenete naći ćete predivne plaže. Na gradskoj plaži u Sartiju bio sam samo jedan dan i čini mi se dosta neodržavanom, a čuo sam da van sedzone ima dosta talasa. u julu ih nije bilo. Inače, ima sve kao i svako tipično grčko selo: taverne (poskupe), barovi, čini mi se i da ima par diskoteka, mada nisam išao, ima i neki zabavni park za decu... Sve u svemu čini mi se da je mesto više za porodice, penzose i one koji se tako osećaju :) Ako ne idete svojim vozilom iznajmite ga, a ako niste vozač onda maksimalno koristite izlete koje nude agencije (mada malo deru, ali vredi videti okolinu).
Citiraj