Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Kontinentalni deo Halkidiki - Sitonija Nikiti

Nikiti

Ocenite ovu destinaciju (12 glasova, prosek 3.83 od 5)

1Nikiti (ili Nikitas) je jedno od najstarijih mesta na Halkidikiju. Nalazi se na severu Sitonije, na oko 110 km jugoistočno od Soluna, između Metamorfozija i Neos Marmarasa.

Nikiti ima oko 3000 stanovnika i sastoji se od dva dela – starog i novog. Deli ih glavni put Halkidiki – Sitonija. Stari deo Nikitija, prvobitni grad, nalazi se na oko 2 km od mora, iznad glavnog puta prema brdu, a novi deo se nalazi između glavnog puta i mora.

Nikiti ima 30 km obale, sa predivim plažama i kristalno čistim morem zalova Toroneo. Neke od plaža su nagrađene Plavom zastavom, za sigurnost i usluge, kvalitet vode i okolinu.

U Nikitiju postoji širok izbor smeštaja: od jefitnih soba do luksuznih apartmana. Na glavnom putu nalaze se dva velika supermarketa, a u gradu imate i apoteke, mnoštvo restorana, taverni, barova, butika i suvenirnica.
Svakog petka od ranog jutra do 13 časova u Nikitiju radi tradicionalna pijaca, gde možete kupiti njihov čuveni med i druge lokalne proizvode.

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

Vaši opisi i utisci  

 
+2 #1 Slaviša 26-07-2011 22:10
Nikitiiii! Savršeno mesto na savršenoj Sitoniji! Ako želite odmor u pravom smislu te reči posetite obavezno ovo prelepo mestašce! More je prelepo, čisto, plaže uredno očišćene i nikada nije gužva, uvek imate mnogo prostora za sebe, čak i u sezoni. Ovde nema mnogo naših turista, a i primetio sam da agencije slabo rade ovo mesto, ne znam iz kog razloga, tako da ćete retko čuti srpski jezik na plaži ili ulici, ka npr u Pefkohoriju ili Neos Marmarasu. Svima najtoplije preporučujem Nikiti, a još ako imate svoje vozilo ili uzmete rent-a-car i obilazite okolne plaže, imaćete odmor iz snova.
Citiraj