Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Kontinentalni deo Halkidiki - Kasandra Nea Skioni

Nea Skioni

Ocenite ovu destinaciju (7 glasova, prosek 3.43 od 5)

Nea_Skioni1Nea Skioni se nalazi na severozapadu Kasandre, na oko 110 km od Soluna. To je tradicionalno grčko turističko mesto, izgrađeno u oblasti očaravajuće prirodne lepote, gde posetioci mogu uživati u kombinaciji plivanja u prelepom moru i relaksirajućim šetnjama u okolnim šumama.

Prema Tukididu, Skioni su izgradili stanovnici Peloponeza kad su se vraćali iz Trojankog rata. Planinsko selo Tsaprani je preteča današnjeg Skionija. Od starog sela Tsaprani danas je ostala crkva Svetog Trojstva u kojoj se svake godine održava velika i veoma posećena tradicionalna gozba u čast predaka. Pored impresivne prirodne lepote, u Nea Skioniju vredi videti i crkvu posvećenu Devici Mariji, koja se nalazi 2 km od sela, a čije dekoracije potiču iz 16. veka.

Luka koja se nalazi ovde je jedna od najvećih u ovoj oblasti. Šetnju pored luke sigurno ćete završavati predivnim obrocima u jednoj od brojnih taverni u kojima se služi savršeno spremljena riba. U gradu postoje i brojni hoteli i sobe za izdavanje, radnje sa raznim vrstama suvenira, supermarketi, taksi službe, apoteke...

Nea_Skioni1
Nea_Skioni2
Nea_Skioni3
Nea_Skioni4
Nea_Skioni5
1/5 
start stop bwd fwd

Dodajte Vaš opis i utiske