Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Kontinentalni deo Halkidiki - Kasandra Nea Potidea

Nea Potidea

Ocenite ovu destinaciju (8 glasova, prosek 4.25 od 5)

1Potidea važi za jedan od najlepših gradića Halkidikija, jer je okružen prelepim vodama dva zaliva: Termaikos i Toroneos. Nalazi se na samom ulasku na poluostrvo Kasandra, a mesto je, kao i većina drugih u okolini, osnovano 1922. godine, od strane izbeglica iz istočne Trakije, i to na mestu stare Potidee, odnosno Palinija.

Iako ima samo oko 1000 stanovnika, Nea Potidea ima mnogo hotela i vila, restorana, taverni, super marketa i prodavnica, luna park, igrališta za decu… Svi apartmani i hotel se nalaze blizu mora.

Ovo je letovaliste prevashodno za Grke iz Soluna. Tu poseduju apartmane u kojima borave ili ih izdaju uglavnom Grcima. Nema puno stranaca, pa se odaje utisak domaće atmosfere. Zbog malog broja stranaca, ovde se letnja sezona ranije završava nego u okolnim većim mestima.

Jedna od znamenitosti mesta je kanal u koji spaja dva zaliva, a vredi posetiti ostatke starog zamka u kome su se pobunjeni ostrvljani zabarikadirali 1821. godine, i crkvu Taksiarhes, osnovanu 1591. godine (i danas pripada Svetoj Gori). Na najvišoj tački se nalazi manja crkva sa koje Vam se pruža lep pogled, pa se vidi more i sa desne i sa leve strane.

Nea Potidea je mirno mesto za potpuni odmor, idealno za porodična letovanja sa manjom decom ili za parove.

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

Dodajte Vaš opis i utiske