Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Kontinentalni deo Halkidiki - Kasandra Nea Fokea

Nea Fokea

Ocenite ovu destinaciju (2 glasova, prosek 4.00 od 5)

Nea_Fokea6Na severoistočnom delu poluostrva Kasandra nalazi se Nea Fokea - izolovane bele peščane plaže, kristalno čista morska voda i borovi koji gotovo dosežu do mora.

Nea Fokea je šarmantno ribarsko selo, nalazi se na oko 78 kilometara od Soluna i poznato je po ribljim gostionicama i tradicionalnim kafeima. To je turističko mesto koje se konstantno razvija i privlači na hiljade posetilaca svakog leta.

Pored predivnih plaža, ovde ćete naći i arheološka nalazišta, kao što je Kula (izuzetno očuvana stara vizantijska tvrđava koja je izgrađena 1407. godine), ili prolaz apostola Pavla (prolaz otvoren kroz stene koji završava u podzemnim odajama), koji su istorijski identitet Nea Fokee. Vredi posetiti i ostatke zamka u koji su se buntovni ostrvljani zabarikadirali 1821 godine. Posebno je zanimljiv vašar koji se organizuje svake godine 29. i 30. juna, a u čast apostola Petra i Pavla. Događaj se organizuje kod crkve Svetog Pavla, koja se nalazi na ulazu u grad.

Mesto ima veoma impresivnu turističku infrastrukturu, koja uključuje hotele, vile, restorane, taverne, riblje restorane, kafiće itd. Za one koji vole noćni život, postoje i noćni klubovi. Takođe, tu je i veliki izbor izleta.

Nea_Fokea1
Nea_Fokea2
Nea_Fokea3
Nea_Fokea4
Nea_Fokea5
Nea_Fokea6
Nea_Fokea7
1/7 
start stop bwd fwd

Dodajte Vaš opis i utiske