Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Kontinentalni deo Halkidiki - Kasandra Hanioti

Hanioti

Ocenite ovu destinaciju (28 glasova, prosek 4.68 od 5)

5Poznato i mondensko letovalište Hanioti nalazi se na oko 95 kilometara od Soluna. Nalazi se 4 km ispred Pefkohorija, što podrazumeva istu prijatnu klimu. Mnogi smatraju ovo letovalište za najlepši biser Halkidikija. Sam smeštaj, kao i cene u restoranima i prodavnicama su nešto više nego u Pefkohoriju, zbog njegove mondenske reputacije.

Hanioti je moderno letovalište koje svojim posetiocima ima šta da ponudi. Velika peskovita plaža, oivičena parkom punim zelenila, pružiće Vam prijatnu hladovinu u vrelim letnjim danima, a u večernjim satima nezaboravne romantične šetnje. Pored mogućnosti za iznajmljivanje ležaljki i suncobrana, dobra je ponuda za bavljenje raznim sportovima na vodi. U centru mesta nalazi se veliki trg pun zelenila, na kome život traje do kasno u noć. Na trgu i oko njega smeštene su brojne prodavnice, taverne, restorani, picerije, kafei, barovi i objekti za zabavu. U mestu postoji ambulanta, apoteka, pošta, mnoštvo hotela, rent a car agencija, dobro snabdevenih supermarketa, poslastičarnica i pekara.

Iz Haniotija je moguće napraviti nekoliko lepih izleta koje nude domaće i lokalne agencije: odlazak na večnu planinu Olimp, čudesni manastiri Meteora, krstarenje zalivom Toroneos i obilazak najlepših plaža, krstarenje uz obalu Svete Gore, obilazak severne grčke prestonice Soluna, odlazak na grčko veče, obilazak vinskog podruma Akritas, odlazak u pećinu Petralona, poseta vodenom parku Waterland...

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

Vaši opisi i utisci  

 
0 #9 Doris 03-06-2012 11:04
Citiranje Lena:
More je lepo, ali plaža je mala i veoma prljava. Mesto je mirno, bez noćnog provoda, prilično dosadno. Ljubaznost je stvarno na visokom nivou, ali ne vredi ni to, kad celo mesto obiđete za pola sata laganog hoda i onda se samo vrtite u krug, tako da bez automobila nemojte ni da razmišljate da idete, smorićete se posle tri dana. Ako planirate da autobusom obilazite okolna mesta, srećno! Autobusi su neredovni, jednom sam dva sata čekala autobus iz Pefkohorija i na kraju sam morala peške da se vratim. OK, nije mnogo daleko, 4 km, ali ne znam šta bi bilo da sam otišla dalje, verovatno bi morala da plaća taksi jedno 30-40 eura. Sve u svemu, nikad više u Hanioti, nije mnogo strašno, ali nije ni mesto u koje bih poželela da se vratim.Taxi je 6 eura.
Citiraj
 
 
+6 #8 Nikola 31-03-2011 09:33
Prošle godine (leto 2010.) sam bio u Hanioti-u sa suprugom i klincem od 10,5 meseci. Kupio me je za sva vremena. Mesto je idealno za porodični odmor a to me prvenstveno zanima. Daleko od toga da je mesto "mrtvo", naprotiv... Kafića ima na svakom koraku. Čak je i u junu prepuno turista, što me je iznenadilo. Bili smo smeštenu u vili Asteras i sve preporuke za smeštaj. Čisto i uredno a vlasnici ljubazni. Plaža je lepa, velika i čista a gornji komentari o prljavoj plaži se verovatno odnose na deo koji se nalazi u centru. Taj deo plaže je mali i verovatno prljav ali se nismo tu kupali. Samo treba malo prošetati i dolazite do čistog dela (ko ima Google Earth, neka pogleda koordinate: 39°59'58.66"N 23°34'59.02"E). Najbolje je ići sopstvenim prevozom jer ste tada u mogućnosti da obiđete okolna mesta i plaže. 20 km pre Haniotia sa desne strane uz magistalu se nalazi Lidl gde možete kupiti hranu po znatno nižim cenama nego u samom mestu. Na magistrali iznad samog mesta postoje dva velika, dobro snabdevena marketa gde možete kupiti sve, od hrane do igračaka i papuča za plažu.

Ove godine idemo u Nea Kalikratiu, malo da promenimo ali bih se vrlo rado vratio u Hanioti.
Citiraj
 
 
+3 #7 StankaBg 09-11-2010 15:36
Hanioti je prelepo malo i mirno mesto, sa pomalo visokim cenama, ali smeštaj je uglavnom svuda dobar, mada to zavisi i od agencija. Meštani su veoma ljubazni, a more je neviđeno čisto. Plaže su prostrane u i uglavnom nije gužva, mada smo mi bili u septembru, ne znam kako je u julu i avgustu. Ako planirate da izlazite i zabavljate se onda ovo nije mesto za vas, ali ako hoćete da se odmorite i provedete mirno letovanje, obavezno posetite Hanioti.
Citiraj
 
 
+1 #6 Lena 09-11-2010 15:36
More je lepo, ali plaža je mala i veoma prljava. Mesto je mirno, bez noćnog provoda, prilično dosadno. Ljubaznost je stvarno na visokom nivou, ali ne vredi ni to, kad celo mesto obiđete za pola sata laganog hoda i onda se samo vrtite u krug, tako da bez automobila nemojte ni da razmišljate da idete, smorićete se posle tri dana. Ako planirate da autobusom obilazite okolna mesta, srećno! Autobusi su neredovni, jednom sam dva sata čekala autobus iz Pefkohorija i na kraju sam morala peške da se vratim. OK, nije mnogo daleko, 4 km, ali ne znam šta bi bilo da sam otišla dalje, verovatno bi morala da plaća taksi jedno 30-40 eura. Sve u svemu, nikad više u Hanioti, nije mnogo strašno, ali nije ni mesto u koje bih poželela da se vratim.
Citiraj
 
 
-8 #5 H8er 09-11-2010 15:35
Ako hoćete da se osećate kao u Crnoj Gori, da kupujete falš robu, smorite se i ležite na prljavoj plaži – pravac Hanioti!
Citiraj