Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Kontinentalni deo Halkidiki - Kasandra Fourka

Fourka

Ocenite ovu destinaciju (6 glasova, prosek 4.33 od 5)

Fourka1Fourka se nalazi 105 km od Soluna i svake godine privlači mnogo turista. Prva stvar sa kojom se turisti sreću u ovom mestu je prelepa plaža Skala, koja se nalazi 2 km od naselja. Fourka kombinuje prirodne lepote i istoriju sa modernim hotelima i noćnim životom.

Meštani su poznati kao druželjubivi i ljubazni, i uvek se trude da posetiocima pruže što bolje uslove za odlično letovanje.

Mesto je puno zelenila, raznih vrsta drveća i cveća. More je kristalno čisto i plavo i izgleda savršeno u kombinaciji sa šumama i planinom. Zalazak Sunca je poseban doživljaj – kako se Sunce spušta iza mora, nebo se ukrašava crvenim, purpurnim i narandžastim zracima.

Pored prirodnih lepota, posetioce privlači i fantastična turistička organizacija. Moderna infrastruktura pruža prijatan i komforan boravak. U Fourki su prepoznali da je zabava veoma važna za zadovoljstvo posetilaca, stoga je ovde noćni život odličan i pruža zabavu za svačiji ukus.

U Fourki ne manjka ni istorijskih znamenitosti. Natpis pronađen na groblju crkve Svetog Atanasiosa svedoči o ovom mestu iz doba Rimljana. Vizantijski predmeti koji su nedavno pronađeni u ruševinama hrama Svetog Jovana, kao i razni kapele i stare kuće zanimljive arhitekture, su znaci o razvitku ovog mesta kroz istoriju.

Fourka1
Fourka2
Fourka3
Fourka4
1/4 
start stop bwd fwd

Vaši opisi i utisci  

 
+4 #1 Chavke 21-03-2011 23:17
Vrlo lepo malo mesto, mirno, idealno za porodice sa malom decom. Tu je prelepa plaža Skala Fourkas, a nema toliko naših turista kao npr u Pefki ili Haniotiju. Ja sam išao sa devojkom i preporučujem ovo mesto parovima koji žele da se posvete jedno drugome, bez nekih izlazaka u klubove i diskoteke, jednostavno da uživaju u miru i tišini.
Citiraj