Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Kontinentalni deo Halkidiki - Kasandra Afitos

Afitos

Ocenite ovu destinaciju (17 glasova, prosek 3.82 od 5)

afitosAfitos je predivno tradicionalno primorsko mesto na severoistoku Kasandre, koje privlači mnogobrojne turiste iz celog sveta, ali uspeva da zadrži tradicionalni karakter. Posetioci mogu da se kupaju na prekrasnoj gradskoj plaži ili na plažama okolnih mesta.

Afitos ima mnogo taverni, barova i kafića gde se služe lokalni specijaliteti i osvežavajući kokteli od jutra do kasno u noć, a smeštaja je u izobilju, jer Afitos nudi mnoštvo hotela, soba za izdavanje i apartmana. Afitos svojim izgledom podseća na ostrva Egejskog mora. Ime ovog mesta je očuvano hiljadama godina. Poreklo imena potiče ili od čoveka po imenu "Aphiteos" ili od drevne reči "Aphitis", što znači „obilje biljaka“.
To je mesto obdareno mnoštvom prirodnih lepota.

Posetioci mogu da uživaju u vrhunskom moru, sa (po mnogima) najčistijom i najtoplijom vodom u Sredozemnom moru, i malim peščanim morskim obalama, koje su prijatno uređene malim kamenjem koje izlazi iz vode. Mesto je od velikog istorijskog i ekološkog značaja, jer je ovde pronađen mlinski kamen drevnog kamenoloma,  a i stecište je važnih mrestilišta, gde većina ribljih vrsta dolazi na mrest.Ipak, od svih znamenitosti, najveće strahopoštovanje uliva tradicionalno selo Afitos, sa svojom 28 vekova dugom istorijom. Pružajući otpor neorganizovanom turističkom razvoju i kako bi održali svoju kulturnu baštinu, stanovnici Afitosa su pokušavali da razviju svoje mesto kroz svoju kulturu i kroz promociju prirodnih lepota, kao i tradicionalnih sela i drevne istorije. Dakle, stare kuće od kamena su renovirane, ulice su asfaltirane i mesto sada nameće svoju dostojanstvenu lepotu posetiocima, a lokalno stanovništvo može da se pohvali da je od Afitosa napravilo neverovatno lepo turističko mesto.

afitos
afitos2
afitos3
afitos4
afitos5
1/5 
start stop bwd fwd

Dodajte Vaš opis i utiske