Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Kontinentalni deo Halkidiki - Atos Uranopolis

Uranopolis

Ocenite ovu destinaciju (8 glasova, prosek 4.25 od 5)

1Uranopolis, izuzetni grad koji se nalazi na granici ljudskog sa Božanskim, jer spaja Svetu Goru sa preostalim delom Grčke, nalazi se 120 km od Soluna. Velikodušno nagrađuje svakog posetioca svojim prirodnim lepotama, skladno kombinujući planinu i more.

To je primorska zona Atosa sa velikim kulturnim i arhitektonskim blagom, a koja pruža i mnoge mogućnosti za odmor i mir.
Karakteristika Uranopolisa je mir koji u njemu vlada i koji će pružiti odmor svim posetiocima istrošenim od svakodnevnog života.
Počnite dan lepim tradicionalnim doručkom na plaži u nekom od restorana pored mora. Zatim kupite tradicionalna peciva ili predmete narodne umetnosti u seoskim ulicama, gde ćete naći i samouke umetnike koi prave dekorativne predmete od suvog cveća, stakla i drugih materijala.
Za ručak možete uživati u fantastično pripremljenoj ribi i piti vino sa Svete Gore, dok Vas osvežava povetarac sa mora. Prošetajte mestom i gde će Vas ljubazni domaćini pozdravljati osmesima i dozvoliti Vam da se osećate koa kod kuće.
U večernjim satima možete otići u neki od prelepih restorana i Uzo barova, gde možete čuti stare grčke pesme u izvođenju lokalnih pevača.

Što se tiče kupanja, u zavisnosti od raspoloženja možete izabrati obližnje čiste gradske plaže ili male slikovite uvale. možete uzeti i jedan od malih čamaca iz male gradske luke i uputiti se do jednog od pet nenaseljenih ostrva koji se nalaze u blizini.

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

Dodajte Vaš opis i utiske