Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde: Kontinentalni deo Halkidiki - Atos Nea Roda

Nea Roda

Ocenite ovu destinaciju (10 glasova, prosek 3.70 od 5)

3Zraci zalaska Sunca bacaju tihi veo misterije nad slikovito primorsko selo Nea Roda dok klize preko popločanih krovova kuća. U tim trenucima se popnite na uz brdo kod male crkve i pogledajte ka mestu - pogled će Vas ostaviti bez daha.

Nea Roda je izgrađena na najužem delu Atosa, gde je 480. godine p.n.e. Kserks otvorio kanal da prođe njegova flota. Dok šetate mestom bićete prijatno iznenađeni, jer ćete na svakom uglu otkriti arheološka nalazišta, kuće sa prelepo uređenim dvorištima, videćete bujnu vegetaciju koja se pruža do mora i živopisne ribarske brodove. Zlatni pesak vijugave plaže će Vas pratiti tokom celog dana i pozdraviti Vas svojim misterioznim bojana svaki put kada izlazi ili zalazi Sunce.

Oni koji vole sportove na vodi imaju priliku da u njima uživaju jer postoje agencije za obuku i iznajmljivanje opreme.
U tradicionalnim tavernama uživaćete u ukusno pripremljenoj ribi, a za zabavu imate mnoštvo klubova.

1
3
4
5
1/4 
start stop bwd fwd

Vaši opisi i utisci  

 
+1 #2 Dobrila Lazarević 22-03-2011 15:37
Plaža odlična,ima plavu zastavcu.
Svaki kamenčić u vodi se vidi.Tavernice u mestu su super,odličan izbor sveže spremljene ribe.Najbolji lukumades na sva tri prsta.Noćni život baš i nije neki jer je malo mesto ali je za odmor i uživanje u prebistroj vodi je super.Ko ide sa malom decom za njega je ovo raj.Nema saobraćaja u glavnoj uličici.Postoji odličan bar na plaži po imenu Kserksis a gazda drži i mali hotel.Bila pre tri godine.Za odmor je u ovom mestu sasvim dovoljno 7 dana pa možete nastaviti dalje da lutate po Grčkoj.Jedina smetnja je velika vlaga u vazduhu.
Citiraj
 
 
+2 #1 Perko 20-03-2011 13:03
Dobra pozicija za obilazak svih plaza na trecem prstu, kao i isorijskih znamenitosti i ostrva Amuljani.
Citiraj